Goede schoenen koopt u bij Lampers Schoenen in Burgum

“Vitaal ouder worden, begint als je jong bent”, zegt Sjoerd Lampers van Lampers Schoenen in Burgum. “Wie over gezond ouder worden gaat denken als hij zestig jaar is, heeft mogelijk al onnodige slijtage opgelopen. Het dragen van goed schoeisel vermindert klachten op latere leeftijd.”

“Goede schoenen zijn van jongs aan belangrijk om conditioneel sterk de seniorfase te bereiken. Voeten zijn de basis van het gehele menselijke bewegingsapparaat. Je voeten blootstellen aan verschillende omstandigheden maakt je lichaam weerbaarder”, weet Sjoerd Lampers uit ervaring. “Daag je voeten uit, loop over allerlei soorten ondergrond en draag geregeld andere schoenen,” tipt hij. “Daardoor stimuleer je diverse drukpunten en spiergroepen.”
Wandelen is een waardevolle manier van bewegen. “Ook voor ouderen. Het doet geen grote aanslag op spieren en gewrichten, zoals explosieve sporten. Je traint echter wel je gehele lichaam.”

Wie meer gaat wandelen, wil goed schoeisel. “Maak bij de aanschaf van goede schoenen niet de fout met je ogen te kiezen”, waarschuwt Lampers. “Je zal niet de eerste zijn die hier binnenkomt met de intentie goede schoenen te kopen om vervolgens om zich heen te kijken met de vraag ‘welke vind ik mooi?’. Beter is je aandacht te vestigen op schoenen die voor jouw voeten de beste pasvorm hebben.”