Ook voor mensen met Hallux Valgus heeft Lampers Schoenen geschikt schoeisel

Sjoerd Lampers Schoenen Burgum Specialist

Lekker lopende schoenen zien er degelijk uit? Sjoerd Lampers schudt zijn hoofd. “Moet je eens kijken wat een leuke schoenen we hebben. Kleurtjes, bruin of zwart, hakjes, lage schoenen of laarsjes…”. Lampers Schoenen in de Schoolstraat in Burgum heeft voor ieder wat wils. “En al ons schoeisel zit comfortabel.”

Comfortabele schoenen zijn goed passende schoenen die de voeten steun geven. De lengte- en breedtemaat moeten zo zijn dat de voet goed omsloten wordt. Een goed gevormd voetbed en een verstevigde hak geven de zo gewenste steun. “Met goede schoenen loop je gemakkelijker en meer”, zegt Sjoerd Lampers.

“Met het ouder worden, gaat bij veel mensen de pijngrens omlaag. Daardoor hebben ze bijvoorbeeld vaker last van pijnlijke voeten”, zegt de schoenenspecialist. Een oplossing is om een iets ruimere schoen te kiezen. “Oudere mensen kunnen er baat bij hebben een schoenmaat groter te nemen dan ze jarenlang gewend waren.”

Lampers Schoenen heeft ook schoenen in het assortiment die speciaal zijn gemaakt voor mensen met een knobbel op de teen, een zogenaamde hallux valgus. “Je ziet van buitenaf niets aan deze schoen, maar op de plaats waar de knobbel uitsteekt gebruikte de fabrikant hier flexibel materiaal. Daardoor drukt de schoen niet op het bot.”