Schoenen: goed en mooi gaan zelden samen….

Voeten: het fundament van het lichaam. Deze twee onderdelen hebben goede verzorging nodig en dat begint met goede schoenen. Goed voor onszelf zorgen schiet er vaak bij in, want “het moet vooral ook mooi zijn”. Pas als de klachten komen, gaan we nadenken. 

“Mensen vinden het heel erg wat anderen wordt aangedaan, maar wat ze zichzelf, en nog erger, hun kinderen aandoen, zien ze vaak niet.” Mensen kopen mooi en/of ‘goedkoop’ schoeisel, hoort Lampers regelmatig van klanten die met voetproblemen advies vragen. “Ze zorgen daarmee wel goed voor hun ogen en portemonnee, maar niet voor hun lichaam.”

Het fundament wordt vaak al aangetast bij jonge kinderen. “Je beïnvloedt de toekomst van je kinderen negatief door ze goed passende schoenen te onthouden. Kijk maar bij school hoe kinderen op hun schoenen staan, dan springen de tranen je in de ogen. Het is heel gemakkelijk schoenen via internet te bestellen, maar hoe weet je of ze goed passen? Daar gaat het heel vaak fout. Het is eigenlijk een vorm van onbewuste kinder(voet)mishandeling”, Lampers is hier heel duidelijk over.

Als mensen voet gerelateerde klachten krijgen, adviseert de dokter hen vaak steunzolen in plaats van goede schoenen. Maar ook steunzolen hebben een goede basis nodig willen deze hun werk goed doen. Als die basis er niet is krijgt men vaak andere klachten (erbij).

Lampers Schoenen in Burgum; als je schoenen voor je voeten wilt.